torsdag den 2. juli 2009

Lad mig være din kanotøs

Det har været godt har det. Skemaet holdt så godt som. HJEGM fik kørt bil - armene er ikke helt nede endnu, og kinderne er stadig trætte af at grine stort, og jeg har næsten fået nok af at høre: "Hold kæft, hvor var det fedt!"

Vi fik spist god mad på det gastronomiske institut - besøg det. Betjeningen var uovertruffen og maden lidt bedre.

Vores Bed & Brækfest lå så ikke lige i storbyen Fårvang, der viste sig at være i besiddelse af en DagliBrugs og en døv kat. Faktisk boede vi i Grølsted (?), der løseligt regnet indeholdt 4 parcelhuse, 3 store gårde, 2 Bed & Brækfest og 1 vejsving. Der var stille - bortset fra en hylende hund (eller var det en ulv, vi var dog på landet?) og diverse truckerjoes, der mente, at Grølsted Downtown da helt klart indbød til ca. 90 km/t i svinget. Stedet var hvad vi havde brug for, og der var idyl og feriestemning.

For mig var turens højdepunkt med garanti kanoturen. Vi fulgte den lokalkendtes råd og lejede en dagskano på Indelukket Camping. Det var fedt. Vejret var jo som skabt til den slags sysler. Der viste sig at være en pensioneret kanokaptajn gemt i HJEGM, og min styrketræning kom til sin ret. Vi tog den igennem Brassø, Sejs Snævring, Borresø og den lille stump å ved Ålekroen. Ude på Julsø åbenbarede Himmelbjerget sig i det fjerne, og så var der jo kun en ting at gøre: Padle til Himmelbjerget.

Det viste sig, at vi kom ud på en i alt 5½ times tur, og noget der på kortet løseligt lod sig omregne til 22 km. Det viste sig også, da vi vendte ved Himmelbjerget, at vi havde haft medvind, og at det betød modvind hele vejen tilbage. Jeg snuppede et hvil med padlingen i Sejs Snævring og lod blikket flyde over pampervillaer og misundelsværdige motorbåde. Imens fik HJEGM lov at sejtrække og nød det.

Der skal da lige bringes bevis for en sejrende Zette for foden af Himmelbjergets vandside.


7 kommentarer:

tankehal sagde ...

det er da kano i skal have i stedet for motorbåd :-) godt billede ellers :-)

Berliner brosten sagde ...

Jamen det lyder da til at i har haft en formidabel tur i det jyske? Jeg var vild med dine beskrivelser af de små landsbyer - jeg kender det jo ud og ind. Altså ikke lige de 2, men nogle der ligner ;-) Og himmelbjerget er da noget så imponerende, oder? Og Silkeborgsøerne og Gudenåen, jamen jamen - jeg er lige ved at få hjemve...

liv og glade dage sagde ...

Havde jeg vidst du havde tænkt dig at padle lige forbi vores hytte, så havde jeg stået klar med en kold øl - det er helt sikkert. Godt gået, det er en sej tur!

Dejligt at høre i har nydt turen :-) Det viser bare at research og planlægning kan betale sig...

Zette sagde ...

Tankehal: Jeg går skam også i overvejelser, selvom HJEGM påstår, at det kun vil være noget vi får brugt på ferier ikke i hverdage.

Berliner: Få du bare hjemve, for der var dejligt i det jyske. Og ja, sikken en masse mystiske bynavne og flække på flække. Men smukt og masser af lærkesang. Jeg elsker lærken.

Liv: Nå, så var det dit - det ariktekttegnede hus i Sejs Snævring med firdobbelt motorsejler, egen bådgarage, stokroser, tagterrasse og badebro? Tænkte det nok.
Jeg er superglad for min planlægning, og meget glad for min lille seddel med adresser og fixpunkter. Så tak for råd!

tankehal sagde ...

@liv
en kold sommersby havde også været skæg at byde hende :-)

liv og glade dage sagde ...

@zette
Ja lige præcis dét hus! Næsten... ;-)

@tankehal
Du har ret, men jeg har en fæl mistanke om, at zettepigen vil sætte større pris på en kold øl... du derimod, du kan få valget, når du en dag padler forbi ;-)

Zette sagde ...

Tankehal: Jeg har skamt kylet en enkelt Sommersby ned gennem svælget - men jeg kan kun betragtede det som sodavand med procenter og så vil jeg klart vælge procenterne fra bajer - til hver en tid. Desuden er det så sødt, at det stort set ikke slukker tørsten. Sagde ølhun(d)en

Liv: Tænkte det nok...