mandag den 24. august 2009

En anderledes begravelse

Vi var til begravelse i løbet af weekenden. En i HJEGM's familie skulle begraves fra Nørrebro. Det blev en anderledes dag. For det første var vi lige ved at komme for sent, da gartneriet havde glemt det ene bånd på bårebuketten, og vi derfor måtte køre som Tod und Teufel til byen. At komme for sent til en begravelse er virkelig no go.

Ad lidt for forbudte veje, mod ensretnngerne osv, nåede vi dog heldigvis kirken i tide. Afdøde havde været kirketjener der i 20 år, og denne tilknytning satte virkelig spor i højtideligheden. Ud over at være tilknyttet pladsens kirke, hjalp han også til i den katolske i nærheden, så der var også en katolsk præst til stede - altså to præster der skiftevis tog sig af ceremonien. Der var desuden en tidligere kollega, der talte meget fint ved kisten. Kirkesangeren sang "What a wonderful world", som var udtryk for afdødes livsholdning og en af yndlingssangene.

Inden smørrebrød og kringle i krypten blev kisten naturligvis båret ud til ligvognen, og så havde afdøde bestemt, at han ville køres 3 gange rundt om Blågårds Plads. Den første runde gik de to præster og hele følget bag vognen, og herefter tog vognen 2 gange rundt, mens følget stod og så til.

Jeg kunne dog ikke lade være med at undres over, at folk på pladsen, der ikke var en del af følget, gladeligt trak cykler gennem følget, krydsede ind foran og i det hele taget var ligeglade. Ikke at de skulle tage del i det, men en anelse respekt, ville jeg da have udvist.

Men måske troede de blot, det var en slags kulturgimmick?

2 kommentarer:

kattesitter sagde ...

Jeg hørte i radioen, at de smed med sten dagen efter foran kirken. Det slap vi da heldigvis for

Zette sagde ...

Ja, det ville altså også have været endnu mere respektløst. Jeg synes, det var en fin højtidelighed!