fredag den 11. september 2009

Alkmaar og Edam - bygninger og ost

Vi ankom til vennerne i Almere i går aftes - pænt okay at bo hos en computer-haj, så man er online 2 minutter efter ønsket er fremsat.

Det er over et år siden os kvindfolk har set hinanden og det er over 2 år siden herrene har mødtes. Jeg havde helt glemt, at de er så nemme at være sammen med, har så fin en humor og i det hele taget bringer god stemning frem.

I dag besluttede vi, at vi ville køre til Alkmaar, der skulle eftersigende være ostemarked. Det var der også fra maj til begyndelsen af september, så det var netop slut. Men Alkmaar var skam yderst nydelig, så vi fik set en masse på byen, besøgt en cafe, rystet på hovedet af de andre turister og nydt stemningen i det fine sensommervejr.


Herefter kørte vi til Edam, der jo også byder på ost, der var en lille ostebiks, men ellers stort set ingen forretninger. Vores værtsfolk fortæller, at byen bliver behersket af kirken, og det kan da forklare de manglende turistfælder - ikke engang et postkort kunne de byde på. Men ost fik vi købt. En Edam med sort peber, en med pesto og en ganske ordinary one. Og disse beslutninger blev naturligvis først taget efter mange smagsprøver.


Så gik turen tilbage til værtsfolkene, der dog ikke var hjemme, så vi gik i gang med at lave Flæskestegen med det fulde program. Nu står stegen i ovnen, de hvide kartofler er skrællet, de brune er parat til sukkerlag, rødkålen skal åbnes, og sovsegryden fundet frem. Var noget hæmmet af ikke at kunne finde groft salt nogle steder, men måske kan man lave sprød svær med fint salt? Time will show.

4 kommentarer:

kattesitter sagde ...

Hvor ser der dog pænt og rent ud, men jeg må give dig ret i at der ikke er meget spræl om den søde osteforretning i Edam.

Zette sagde ...

Der var meget rent og pænt alle vegne og velholdt selv i de lidt fattigere dele af byerne.

Og nej, spræl var der ikke - men gode oste, dog.

kattesitter sagde ...

Gudsketakoglov!

Zette sagde ...

Jep, nemlig