onsdag den 4. november 2009

Ølbrød, tun, deller og suppe - og poteaftryk

Jeg tog lige en køkkentjans af bedste slags.

Først et boblende Susling-brød med bajersk øl, imens blev et par røvsyge kyllingelår kogt med urter og peberkorn, mens de simrede blev der rørt en kraftigt hvidløgssmagende dellefars, og mens den trak sig fast i køleskabet blev tun rørt med en anelse smør, lidt Gaio in nature, citronpeber, citronsaft og salt.

Så trak tunmassen i køleskabet, mens dellerne blev stegt, brødet hævede og kyllingebenene befriet for kød. Mens dellerne kølede blev en god del løgstrimler svitset i karry, og herefter tilsat kyllingesuppe og ærter. I morgen inden servering skal kyllingekødet i.

I aften står den på nybagt ølbrød, deller og tunmiskmask.

Efterskrift: Gad vide, om Suslings ølbrød også havde kattepoteaftryk, før det blev sat i ovnen?

5 kommentarer:

Dana Watsham sagde ...

Kattepoteaftryk i brød undgås ved at lægge bageristen hen over det hævende. Eller at lade det hæve i (slukket) ovn.

Jeg bager vores surdejs i en bradepande, størrelsesmæssigt mellem en kagemini og den 'officielle' fra ovnen. Den første gang jeg så Kaptajn Flint lægge sig mageligt tilrette i et næsten færdighævet brød glemmer jeg aldrig. Det salige udtryk i hendes ansigt da hun lagde sig - og det arrige, da jeg smed hende ned og kylede dejen i kompostspanden . . .

susling sagde ...

Havde jeg en kat stadig (har jo haft en håndfuld), så ville jeg med garanti servere kattepottemønstret brød! Jeg er så blød er jeg.

Håber, at brødet smagte :-)

Zette sagde ...

Dana: Hahaha, hvor er det skægt - det var vel også lunt og godt for kaptajnen? Det kan da godt være, at jeg skal gå over til det med at lade det hæve i ovnen, for en tid - for jeg mener stadig, at det burde kunne lade sig gøre at få opdraget den Helmutske skarns-skvadderkat til at lade være at gå på bordene.

Susling: Jeg var ikke helt så blød, det må jeg sige. Men brødet smagte skønt, og det blev lige som det skulle.

Dana Watsham sagde ...

Efter snart 50 år med katte - jeg har kun levet uden katte i sammenlagt 2 1/2 år - kan jeg med sindsro sige, at man IKKE kan opdrage en kat til ikke at gå på borde.
Man kan lære dem ikke at gøre det når man selv er der, men man skal bare lige vende ryggen til, så er der poter i enten smør eller brød. Og så sindsoprivende er det jo heller ikke at sidde og vogte et langtidshævet brød mens det efterhæver, vel?
Ind i ovnen med det. Så skal man kun vogte de ti minutter mens ovnen varmer op.

Zette sagde ...

Dana: Jeg kan ikke prale af lige så lang katteerfaring som dig. Men jeg har dog nu haft to norske skovkatte, som IKKE gik på bordene - heller ikke, når vi vendte ryggen til - eller det vil sige, det skete måske 1 gang årligt, hvis der var noget meget delikat.
Så jeg har ikke helt opgivet med Helmut endnu.

Men du har ret i, at det er en god ide at bruge ovnen til kattesikkeropbevaring, det gør jeg allerede lidt pga den lille Helmutskidt.