tirsdag den 24. november 2009

Vacciner mig mod vaccinehaderne

Jeg er pissetræt af at høre på folk, der synes, at det er en pissedårlig ide at blive vaccineret mod den der svinepest. Specielt fordi det udelukkende kommer fra folk, der ikke fejler en skid, som ikke er i risikogruppen og som bare synes, at vi andre er hystader med håndsprit i Anders Lund Madsen dimensioner.

Jeg er overbevist om, at folk der IKKE er i risikogruppen har ret svært ved at forestille sig den risiko, de kunne være i, hvis de virkelig VAR i risikogruppen.

Ahmen, der er kviksølv i vaccinen... Ja, og det er der også i en del andre vacciner.

Ahmen, der er folk der dør af influenza hvert år... Ja, men med lavt immunforsvar og en kronisk sygdom er jeg altid i risikoen - og det endnu mere i år.

Ahmen... Så hold dog kæft!

13 kommentarer:

kattesitter sagde ...

Ja, og så kan de uvaccinerede være sunde smittebærere. Jeg har stadig ondt i skulderen og overarmen efter det første stik (jeg skal have to)

Dinapigen sagde ...

Jeg kan kun gi dig ret, det har jo vist sig at de som indtil nu er døde af H1N1 alle var i risikogruppen. Prioriteringen om at give denne gruppe vaccinen synes jeg var helt rigtig.

Jeg er selv i gruppen, og jeg vil bestemt godt bytte risikoen for at ende som dem ud med risikoen for kviksølv eller andre overlevbare bivirkninger.

Når vaccinehaderne ytrer deres stemme om ”hvor lidt de har brug for den der mode-sprøjte med en masse farlige ting i” er det jo fordi de ikke har det samme på spil.

Zette sagde ...

Kattesitter: Vil det sige, at du overhovedet ikke bærer med smil din byrde??? hæhæ, og jeg er på første stks i morgen og anden styk om tre uger, nu får vi se, hvor sensibel jeg er....

Dinapigen: Tak for det indspark. Det er så nemt at være hellig, når man intet har at miste. Jeg vil nødig være dødssyg af noget, jeg ville kunne have undgået ved at følge et råd og få en vaccine. Og du har fuldstændigt ret i, at når man lever med en kronisk sygdom, så sætter det i forvejen tingene i et perspektiv, som de overhovedet ikke fatter

kattesitter sagde ...

Jo jeg bærer skam med smil min byrde især fordi det er en uge siden og jeg ikke er så øm mere. Det er ikke stikket der gør ondt, det kan man næsten ikke mærke, det er det der sker inde i musklen bagefter.

Zette sagde ...

Ja, stikket gør ikke ondt. Min læge sagde, at hun havde vaccineret 120 hvor af en havde været virkelig øm i musklen og en fået influenza-ligende symptomer (vedkommende kunne dog være smittet inden...)

Nu får vi se i morgen, om jeg blir øm i skulderen - jeg plejer det ikke ved de andre vacciner

kattesitter sagde ...

Det er også første gang jeg er blevet øm.
Jeg er enormt spændt på hvordan du mærker det.

Zette sagde ...

Jeg udvikler varme lige omkring stikket - ikke som en smerte, men nærmere som en inflammattion under huden, men den kan mærkes gennem tøjet.
Jeg er øm, når man rører ved det, og hvis jeg løfter armen over skulderhøjde, men jeg synes ikke, det er slemt på mig

Dinapigen sagde ...

Min veninde er læge og siger at det gør lang mindre ondt hvis man bliver stukket i låret(hvis nogen skulle være så heldig at have endnu et stik i vente).

Jeg har fået 1. stik i armen, og har bestemt tænkt mig at bede om anden omgang i låret på tirsdag, for at kunne sammenligne.

Stikket kunne jeg ikke mærke men muskelen var da øm et par dage.

Zette jeg mener det er inflammattion i muskelen der kommer, når kroppen reagerer på vaccinen. Det er vel det der tricker immunforsvaret til at begynde at danne antistoffer.

Dinapigen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Zette sagde ...

Det med låret havde jeg slet ikke hørt, dinapige, men det kan jeg da overveje den 17/12, hvor jeg er på 2. gang.

Og jeg tror, du har helt ret i det med inflammationen i musklen - men hvorfor nogle har mere ondt end andre er svært at vide.

men jeg har ikke men længere, så jeg vil sige, at der er meget andet, der vil være langt værre.

Skriv gerne om din sammenligning efter tirsdag...

Dinapigen sagde ...

Lægesekretæren: Nå Dina har du haft nogle gener?

Dina: Nej, men er det muligt at få stikket i låret eller ballen, jeg har hørt det gør mindre ondt.

Lægesekretær: Hvis du ingen gener har haft kan det vel komme ud på ét?

Dina: Ehh jeg mente jeg troede det var naturligt at kunne mærke ømhed. Jeg troede du mente mere uforudsete gener. Men kan du stikke mig i låret så vil jeg virkelig værdsætte det.

Lægesekretær: Nej, jeg er bedst til armen så den bliver vi mødt til at tage.

STIK!


Jeg syntes det var mærkeligt for jeg mener bestemt ikke det gør nogen forskel hvor man stikkes så længe det er en muskel, så jeg mailede min veninde der er læge, og spurgte samtidig til hvad det egentlig er der gør ondt.

Følgende svar fik jeg tilbage (naturligvis skrevet i et veninde-til-veninde sprog frem for læge-til-patient). Men det er hermed sendt videre:

”…Jo, nålen skal bare ind i en muskel. Hun er bare pjattet. Sundhedspersonale som ikke er kronisk syge, skal jo kun have én vaccine, men vi fik ½ tilovers fordi børn kun skal have halv dosis og der ikke lige var 2 børn på en gang den dag. Den kan kun holde sig i 24 timer så for at det ikke skulle gå til spilde tænkte jeg at jeg da lige kunne få den halve dosis selv som nr 2. Den jokkede jeg da selv i min egen bagdel - ret akavet, så nej, det kræver ikke det helt store at give sådan et stik.

[…]Lige når man bliver stukket er det der gør ondt, at man sprøjter noget ind, som fylder, hvilket giver lidt spænding i vævet. Det er måske også lidt lokalirriterende, dvs det svier lidt. Dagene efter tror jeg det er pga den reaktion i immunsystemet der sker (hvilket jo er hele pointen i at vaccinere). Jeg kunne nu heller ikke denne gang mærke noget, hverken ved stikket eller dagene efter. Til gengæld fik jeg lissom sidst meget hævede og ømme lymfeknuder i lysken. Men det er en kendt bivirkning, og sidst gik det over igen efter nogle dage, så det er okay.”

Zette sagde ...

Tak, Dina, for det fyldestgørende svar. Ja, jeg tror nogle gang, sundhedspersonalet helst vil det, som de er vant til, og nogle gange er det så også okay, hvis de ikke er uddannet til andet, så gør de jo heller ikke noget forkert.

Jeg fik forresten alm influvac i onsdags - helt uden gener, hverken imens eller efter.

Dinapigen sagde ...

ja, lægesekretæren vidste formentlig ikke man kunne stikke alle steder, eller også foretrak hun den metode hun var fortrolig med og sikker på virkede.
Jeg brokkede mig nu heller ikke til hende. Hvis folk først har meldt ud hvad de går med til, kommer der sjældent noget godt ud af at blive ved at træde i, hvad man ikke fik.

Må dine vacciner forskåne dig for sengedage de næste mange måneder Zette :-)