torsdag den 17. december 2009

Julegaveritualer

Ved siden af mit skrivebord har jeg en pose med julegaver stående. Det er gaver fra Hubbi og familie til mig og HJEGM. De har stået der siden i søndags. Jeg har end ikke overvejet at kigge på mærkesedler.

I går fortalte en kollega mig, at hun altid - lige siden hun var en lille pige - havde kigget på julegaver. Som barn fandt hun sine gaver, pakkede dem op og pakkede dem ind igen og lagde dem på plads. Det var simpelthen ikke rigtigt jul, uden hun havde gjort det.

Jeg fatter det ikke. Jeg kan næsten føle mig snydt, hvis jeg kan regne ud, hvad der er i pakken, når jeg sidder med den i hænderne før udpakning.

Det er da fantastisk, at der er sådan en forskel på julegaveudpakning. Og måske findes der mange andre facetter af det, som jeg end ikke kan forestille mig?

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det havde vi en større diskussion om på arbejde for nogle år siden. Jeg havde dengang en kollega, som var i gang med at opdrage sin lille nevø til at opspore pakkerne og lirke papiret af for at se, hvad der var indeni. Jeg må indrømme, jeg blev en anelse forarget, men jeg kunne heller ikke drømme om at pille ved en pakke før tid. Det er jo snyd!

Dana Watsham sagde ...

Jeg er vokset op med en far, der er pakkegramser. De skulle virkelig gemmes godt, de pakker - hvad enten det var jule- eller fødselsdagsgaver.

Vi unger syntes egentlig han var/er lidt mærkelig på det punkt. Det fede er da at pakke op og blive overrasket!

Klidmosteren sagde ...

Hmm, det her indlæg opfordre jo til en indrømmelse :-)

Hele mit liv har jeg været en pakkegramser. Jeg har ALTID vidst hvad der var i alle pakkerne. Bare fordi jeg er blevet voksen, betyder det ikke at min nysgerrighed er blevet mindre. Så mine julegaver er låst inde i vores kælderrum, som kun Max har nøglen til. Så kan jeg lære det :-D

Zette sagde ...

Piske: Havde jeg hørt det, så havde det også totalt forarget mig, det var dog en frygtelig ting. Nemlig snyd er det.

Dana: Pakkegramser, det var et godt ord. Min far havde altid ekstra mandler i lommen til ris a la manden,så han fik aldrig mandelgaven, men det ville ikke helt have været jul, hvis han ikke havde gjort det :-)
Men man forventer ikke helt den slags snyd fra en far vel? Det er mere en barneting med at gramse pakker.

Og dog Klidmoster: Så er det ikke helt en barneting at være pakkegramser :-D Det er skægt, at du stadig er lige vild med at finde ud af, hvad der er i pakkerne. Godt Max kender dig!