onsdag den 30. december 2009

Julen 2009

Vi havde en dejlig jul. Det gik heldigvis rigtig godt med Mormor. Hun var på pænt mange piller, men hellere det end smerter - og sådan er det jo efter en nylig proteseoperation. Hun var dog på ingen måde doped, og hun var i super humør, gik sine ture med rollatoren rundt om træet, sang og spiste og drak, næsten som i de gode gamle dage, hvor den lille, tynde kone på ca. 155 cm kunne spise enhver granvoksen mand i familien under bordet.

Maden blev lissom den skulle: den 24 var der laksemadder, Nakkekam (halalslagtet naturligvis) med det fulde program og ris a la mande. Sidstnævnte blev indtaget efter sang, motion om træet og pakkeåbning.

Juledag var menuen grønlangkål med hamburgerryg, kogt svinemedister og stegt oksemedister. Aftensmaden sprang vi over - bortset fra Mormor, der naturligvis lige skulle have et par halve stykker med sild.

Anden juledag stod den på en stærkt reduceret julefrokost med Kongelige ribssild (marinerede sild i ribsgelelage), kryddersild og nyrøget ål (undskyld, undskyld, vi åd en truet dyreart uden at vide det) med æggestand. Herefter var der rester af kødmaden fra juledag samt en god krydret røget rullepølse. Aftensmaden bød på tarteletter med høns i asparges. Og i mellem måltiderne forsøgte vi at tømme vores ølbeholdning, hvad der ikke lykkes trods ihærdige anstrengelser.

Helmut brillerede igen ved sin dårlige mave, da vi nåede til anden juledagsaften. Min mormor fandt det - som den absolut eneste - ustyrlig morsomt. Helmut lagde en pænt stor kage uden for kassen (havde vist hængt i pelsen), og mens Effektiviteten Selv levede op til sit navn og tog sig af kage og rengøring, holdt jeg Helmut, mens HJEGM var igang med saksen og afklipning af lortepels. Min mormor sad under hele seancen i stuens bedste stol og skraldgrinede over vores kamp, men hun har jo også mistet sin lugtesans for en del år siden, og så kan man jo sagtens være kry.

I de efterfølgende dage har kattens mave artet sig, vi er gået på grøntsager, salat og nedskæring, og alt ånder nu klar til nytåret, der begynder med gæster i aften, der bliver til lørdag.

2 kommentarer:

Bibbi sagde ...

Lyder dejligt med mormor - osse med al hyggen self. ;)
Ønsker dig og dine rigtig godt nytår!

Zette sagde ...

Tak skal du have Bibbi. Og nu er det nok lidt sent med god jul til dig, men godt nytår kan jeg da nå at sige - og mene!