lørdag den 19. juni 2010

Pinkish

Pludselig fandt jeg mig selv i færd med at lave rabarbersaft af havens sidste. I fryseren gemte der sig en halv pose jordbær fra sidste års sæson. Rørsukker kom der naturligvis også i saftkogeren. .
Nu er der hældt aromatisk, lyserød saft på tomme sprutflasker.

Sprutflasker spørger du? Kan hun da ikke bruge smukke patentflasker som alle andre? Nix, det er for besværligt. Når vi har tømt en flaske rom, gin, vodka eller andet hårdsprut, så skrues proppen på og flasken gemmes til dage som i dag. Flaskerne står lige lidt i nykogt vand i en balje - stadig med låget skruet forsvarligt på. Vandbadet er udelukkende for at varme flaskerne op, før den skoldende saft hældes på.

På grund af spruttens høje alkohol, er flasken så godt som steril. Saften kan nu hældes direkte over - der behøves ikke tilsættes konserveringsmiddel af nogen art. Bakterierne holdes væk, og man undgår samtidigt kedelige tilsætningsstoffer. Den holder sig fint også uden for køleskab i flere måneder. Sæt den dog på køl, når du begynder at tage af den.

I aften skal jeg forsøge mig med Piskes Barbiedrink.

4 kommentarer:

Klidmoster sagde ...

Super godt tip! Nu står min nylavede rabarbersaft i køleskabet i en tømt vodkaflaske :-)

Zette sagde ...

Tak, Klidmoster. Det er genialt, for så behøver man heller ikke stå og skylle flasker. Og så tvinger det en til at drikke en drink i ny og næ, så saftflaskeantallet ikke bliver for lavt.

Piskeriset sagde ...

Hehe, det gjorde jeg også første gang, jeg lavede en portion rabarbersaft, for jeg havde ingen patentflasker. Og så havde jeg lige en tom cognacflaske, der egnede sig fint til det.

Godt du fik prøvet drinken :-)

Zette sagde ...

Jamen jeg fik slet ikke prøvet drinken, piske. Vi var ude at spise lørdag aften, og da vi kom hjem var vi så stopfodrede, at vi ikke kunne knibe en uskyldig barbiedrink ned - men snart, snart!