torsdag den 7. oktober 2010

Ordentlighed

I mandags hørte jeg et fint lille indslag om ordentlighed. Jeg kan kun være så enig. Jeg kom til at tænke på, at jeg kan huske en del mennesker eller episoder, hvor ordentligheden kom til udtryk:

  • Der var fx ham, jeg læste tysk med, som hoppede af cyklen midt på Langebro, for at fjerne et eller andet stort fra cykelstien, for at lægge det længst inde på fortovet, fordi der jo ellers kunne komme en til skade, hvis de ikke så det
  • Den scene i Metadon, hvor Fru Larsen spørger sin datter Ingeborg efter hun er flyttet sammen med Mads Skjern: Og Mads, ligger hans aldrig hos dig? Nej, svarer Ingeborg, Mads er ordentlig!
  • Da en ekspedient ved kassen i et supermarked sagde til mig. Den der pakke skal du ikke købe, den er gået i stykker. Jeg går lige ned og bytter den for dig.
  • På en kinesisk restaurant i Berlin, sagde servitricen, da vi skulle til at gå: Det regner virkelig meget. Vil I låne en paraply, så kan I bare komme og aflevere den i morgen?
Det var egentlig ikke specielt mange eksempler, jeg kunne komme på, men jeg har besluttet mig til, at jeg vil forsøge selv at være lidt mere ordentlig, selvom jeg næsten altid holder døren for andre folk.

Vil du være med til at lave en ny ordentlighedstrend?

3 kommentarer:

Kagekonen sagde ...

Tæller det at smile bredt og forstående til moren med den sure unge i køen bag mig i supermarkedet. Eller at holde tilbage for ham der gerne vil ud fra sidevejen. Eller at hjælpe kæresten af med de lakridser han ikke selv er særlig vild med ;)

bedsteveninden sagde ...

Hmm,har nu aldrig set den scene men den må være mget 2010 opdateret når du skriver "Mads, ligger HANS aldrig hos dig? Nej, svarer Ingeborg, Mads er ordentlig!

Zette sagde ...

Kagekonen: Du har fuldt og helt forstået konceptet. Især den sidste garanterer dig en ordentlighedsmedalje.

Altså, bedsteveninde, det er altså ikke at være ordentlig at gøre opmærksom på andres slåfejl og mangler. Du må arbejde videre med det :-D