søndag den 9. januar 2011

Jeg leger frisør!

I går morges havde vi frk. Fisenknast med til frisør. Det går fint, hun har prøvet det før, og hun nyder faktisk at blive nusset i håret og få alt det irriterende pandehår klippet kort.

Senere på dagen skulle HJEGM have en lille mellemput, og jeg skulle også lige slappe af med benene oppe efter en travl formiddag i køkkenet. Jeg vidste, at frk. Fisenknast også ville have godt af at hvile, så jeg bad hende lægge sig på sengen med et par bøger. Hun gik på sit værelse, og jeg hørte hende mumle stille hen. Det gik der ca. 20 minutter med.

Så kom hun ind til mig med en arvet Diddl-bamse i hånden og fortalte, at hun legede frisør. Det var jeg naturligvis ikke helt tryg ved, og Diddl-bamsen havde da heller ikke helt så mange hjerter, slør og andet bryllupsudstyr på længere. Jeg spurgte, om hun havde klippet i andet, og ja, jeg kunne da lige komme med ind på hendes værelse og se.

Derinde viser det sig så, at ud over Diddl-bamsen havde hun lige været på kontoret og snuppet HJEGM's kalender og hans nøglekort til NEM-id. Det var så i lidt flere dele, end da hun fandt det. Hun var ikke ret stolt, for hun vidste udmærket godt, at det ikke var rigtigt. Hun blev skældt ud og lovede aldrig at gøre sådan noget mere. Dels ikke at rode i ting, der ikke var hendes, og dels ikke at klippe i andet end sit eget papir.

Da jeg puttede hende om aftenen, sagde hun så: Der er lige et hul her! Og nemlig ja, dynebetrækket havde en savtakket kæmpeflænge midt på. Det var hun også godt klar over, ikke var populært, men lige før sovetid var det ikke smart at skælde mere ud, så her til morgen tog vi igen en snak om det. Hun lovede igen aldrig at gøre det mere.

Jeg er ret glad for, at vores to kattedyr ville forsvare sig med kløer og tænder i sådan en situation, for ellers kunne man jo forestille sig....

Behøver jeg skrive, at saksen er inddraget?

4 kommentarer:

Inge sagde ...

Uha da da.. Ja hvem har ikke leget frisør.. Min mor var ikke imponeret da jeg havde leget frisør og klippet mig selv.. :-)

***Mutter*** sagde ...

Ha ha. Det er nok sjovere for os andre end for jer lige nu... men om et par dage kan I grine af det.

Hvor gammel er den lille laban egentlig ?

Zette sagde ...

Inge: Ja, så kan man jo godt ende med at blive rimelig korthåret, for at skulle rette op på skaderne.

Mutter: Det er okay. Jeg kan ikke hidse mig totalt op over det, men på den anden side, så skal hun kende forskel på dit og mit. Hun er 4½ år, banditten

Frisør sagde ...

Hey nice blog :-)