fredag den 18. marts 2011

ABC auf Deutsch

Så er det T-tur.

I 90'erne læste jeg tysk på KBH Uni. Valget faldt på tysk, fordi jeg åbenbart har set en del tysk tv som barn. Fx kan jeg jo stadig synge en del tyske reklamesange fra 70'erne sammen med søster.

Den dag har jeg stor svaghed for det mest tysk. Aktivt har jeg glemt alt for meget af mit tyske sprog, men passivt ligger det der, så det kan nogenlunde hentes frem ved behov.

Ferierne afholdes stadig i Tyskland - ofte. Selvom jeg det var i Berlin, jeg havde min til dato største madoplevelse, så har jeg også en svaghed for (dårlig?) tysk mad som Leberwurst, Pflaumenmus, Sahnejoghurt og Schnitzel.

Og øllene: De må behandles særskilt senere.

7 kommentarer:

Jørgen sagde ...

Glæder mig til historien om tyske øller på et tidspunkt. Hvad med tysk vin?

Catarina sagde ...

Jeg har også altid godt kunne lide tysk og af samme grund som du har det faldet mig let pga. tysk tv. Og ja, jeg kan også synge med på mange af reklamesangene. :D

Zette sagde ...

Jørgen: Jeg er ølkvinde, vin - jo, men meget lidt. Helt klart øl. så ølhistorien kommer under W

Catarina: Så burde vi sætte os sammen og skråle: Mars macht mobil, bei Arbeit, Sport und Spiel eller Mit Karamel und Hazelnuss mit Nugatcreme und Choko drauf... Jeg slår dig til hver en tid! Er du med på en tyskreklame battle?

Belladotte(Helle) sagde ...

jeg valgte tysk fra da jeg gik i skole og det tysk jeg kan i dag har jeg lært fra tv :)

Zette sagde ...

Bella: Jamen tysk er godt uanset hvordan man lærer det.
Som en af mine uni-lærere sagde: Få en tysk kæreste - tysk læres bedst om natten!

Donald sagde ...

Det er også meget tilfredsstillende at spise en (god) bratwurst med kartoffelsalat og Gurken-et-eller-andet :) Nej, den solide mad har skam sin berettigelse, og skal vi være ærlige, er der også noget omkring sauerkraut og dens slægtning, rødkål, som kan være utroligt delikat sammen med en forloren hare eller en raffineret flæskesteg :)

Zette sagde ...

Enig, Donald - okay måske ikke i Sauerkraut, men det skyldes mine generelle problemer med eddike-syltede sager. Men Uhhhmmm, en Currywurst i Berlin er da svær at hamle op med.