lørdag den 19. marts 2011

Hvorfor altså?

Det har været en afskyelig lang dag med Frk. Fisenknast. Det har ført flere ting med sig:

1. Hun stod op kl. 6.10. Det medførte, at vi i dag har øvet klokken, så hun´forhåbentlig har lært, at hvis time-tallet ikke står på 7, skal hun forsøge at sove igen - alternativt læse bøger på sit værelse. Stille.

2. Hun har spurgt om ALT. Vi har vist hende Spørge-Jørgen på youtube, hvilket fik hende til at spørge, hvorfor hun skulle se den, hvorfor han blev lagt i seng, og hvorfor vi ikke skulle spille den en igen og igen og igen. Og hvorfor hed han Jørgen?

3. Faktisk har hun stillet spørgsmål, der virkelig har fået mig til at blive bekymret for hendes åndsevner: Hvorfor skal du tisse, Zette? Hvorfor skal vi spise aftensmad? Hvorfor skal jeg drikke vand? Hvorfor skal jeg ikke drikke vand? Hvorfor larmer det? Hvorfor altså må jeg ikke sige hvorfor?

Jeg husker, da jeg ønskede, at hun ville bruge sin stemme mere og sige flere ord. Nu håber jeg, at dette er en fase, for vi er da tæt på at gøre noget, der ikke er hensigtsmæssigt.

Om 9 minutter blir hun lagt i seng.

4 kommentarer:

Sifka sagde ...

Haha, jeg kommer til at tænke på dengang Bjørnen havde lært sig at tælle til hundrede. Det var nogle belastende dage;)

Zette sagde ...

Åhh ja, Sifka - det tror jeg på. Men mener du, at jeg kan være sikker på, at det virkelig ER en fase?

Susling sagde ...

Jeg garanterer for, at det er en fase! Husker selv mine ungers evindelige Hvorfor'er. Det går over igen, men er faktisk et kæmpe kvantespring i deres udvikling. Hvorforfasen er i øvrigt skridtet efter Hvad er det-fasen.

Vær I bare stolte. Det er et tegn på, at I har gjort det rigtig godt.

Zette sagde ...

Tak, Susling, det havde jeg da vist brug for at høre. og det er rigtigt, at hvad-fasen har vi været igennem, og jeg ER også stolt af hende, fordi hun for et år siden nærmest kun havde tre ord i sit ordforråd. Men tak - og faktisk går det meget bedre i dag end i går.